Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Περσινά ξινά σταφύλια


ΑΧ, ΕΛΛΑΔΑ.mp3


Όμορφη μέρα η χθεσινή. Γλυκό πρωινό ,ξεχωριστό. Εορτή της εθνικής επετείου του ιστορικού «ΟΧΙ» της Ελλάδας στους επίδοξους κατακτητές της.

Απ’το πρωί έμπαινες στο κλίμα. Κανονιοβολισμοί και πατριωτικά εμβατήρια μέσα απ’το στρατόπεδο που έφταναν να ακούγονται σε μεγάλη ακτίνα γύρω του. Στα σπίτια κυμάτιζε η γαλανόλευκη και στους δρόμους άνθρωποι πολλοί που έβγαιναν να απολαύσουν την παρέλαση στο γλυκό φθινοπωρινό τοπίο. Παιδιά που ετοιμάζονταν να παρελάσουν, κάναν την τελευταία πρόβα πριν περάσουν όλο καμάρι μπροστά σε επισήμους και ανεπισήμους ,γονείς, συγγενείς , φίλους. Κόσμος πολύς που είχε μαζευτεί γύρω απ’το δρόμο που θα περνούσε η νεολαία σε παράταξη, περήφανα. Οι πλατείες γεμάτες, οι δρόμοι, τα μαγαζιά. Γιορταστικό κλίμα. Γονείς με παιδάκια να κρατούν εκείνα το σημαιάκι σφιχτά στο χεράκι σαν από ένστικτο για τη σημαντικότητα αυτού που κρατούν. Άνθρωποι κάθε ηλικίας γιορτινά ντυμένοι να κατευθύνονται προς την οδό της παρελάσεως.

Τώρα αυτή έχει αρχίσει και τα εμβατήρια δίνουν ρυθμό και τόνο πατριωτικό…

Οι νέοι περνούν μπροστά με καμάρι, λυγεροί και αγέρωχοι. Οι σημαιοφόροι κρατούν τη σημαία με χάρη, καμαρώνουν. Οι γονείς όλο χαρά περιμένουν να δουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν.

Πάντα μου έφερνε δάκρυ σαν ετούτη τη μέρα αυτή η εικόνα. Έτσι, σαν η ψυχή να βιώνει, τη θυσία, την αυταπάρνηση, τον αγώνα, τα δεινά των Ελλήνων που έζησαν εκείνα τα γεγονότα .Εθνική Υπερηφάνεια λέγεται αυτό το συναίσθημα.

Και η σημαία…πως σου προκαλεί τέτοια και τόσα συναισθήματα ένα κομμάτι πανί!!! Ένα σύμβολο. Ένα χρώμα! Ο ουρανός ήρθε να βάψει αυτό το κομμάτι πανί. Ο μοναδικός ουρανός αυτής εδώ της χώρας. Της δικής μου χώρας. Και πόσες φορές δεν έχει τυλίξει στην αγκαλιά της θυσίες υπερασπιστών της ίδιας αυτής χώρας. Παρηγοριά μεγάλη!

Φτωχή Ελλαδίτσα , μια κουκίδα μες στον Παγκόσμιο χάρτη, ένα κομματάκι γης μοναδικής ομορφιάς και αγαθών όλων των ειδών που απλόχερα χαρίζεις σε τούτο δω το τσούρμο των τυχερών κατοίκων σου, πόσο εύκολα σου χρεώνουμε τα λάθη και τις παραλήψεις μας, την αδιαφορία μας και την κακία μας εμείς οι νεοέλληνες, απόγονοι όλων εκείνων που σε υπερασπιστήκαν δίνοντας για σένα αίμα και πνεύμα…!

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα.......
    Ελπίζω να λύθηκε το πρόβλημα γιατί δέν σου κρύβω οτι κάνεις πολύ καλή δουλεια και γενικά μ΄αρέσει και θέλω να βλέπω το blog σου, όλα είναι θέμα διάθεσης και χημείας........
    Καλό απόγευμα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς λύθηκε... Τελικά έχεις δίκιο Νίκο,όλα είναι θέμα χημείας...και καλής διάθεσης... Υπάρχω κι αλλού καιρό τώρα πάντως και δεν θυμάμαι αν το έχω αναφέρει ξανά Cathrinblogger.pblogs.gr Σ'ευχαριστώ και πάλι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή