Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Facebook! Facebook???



Είναι από τις ποιο δημοφιλείς σελίδες. Κοινωνικής δικτύωσης όπως λέγονται. Τι σημαίνει αυτό. Σελίδα ηλεκτρονική. Στο διαδίκτυο. Σελίδα που μέσο αυτής μπορούν να επικοινωνούν πάρα πολλοί άνθρωποι μεταξύ τους. Από παντού, ολόκληρο τον κόσμο. Στην αρχή σχεδιάστηκε για μια μόνο κλειστή ομάδα παιδιών ενός πανεπιστημίου. Τώρα έχει τη δυνατότητα ο χρήστης να επικοινωνεί με όσους και όποιους θέλει. Κακό είναι αυτό ή καλό; Ερώτημα στο οποίο επιχειρούν να απαντήσουν πολλοί, άλλοι δίνουν απαντήσεις θετικές, άλλοι αρνητικές.
Η δική μου γνώμη είναι πως ο καθένας έχει τις εμπειρίες του , οι οποίες τον κατευθύνουν στο να απαντήσει θετικά ή αρνητικά. Όμως δεν δέχομαι να μιλούν άνθρωποι που δεν έχουν επαφή με αυτό το…αντικείμενο.
Ναι είναι της μόδας το θέμα. Είναι κάτι άγνωστο. Είναι κάτι που μπορεί να φοβίζει. Γιατί οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες. Και μάλιστα με ανθρώπους πολύ συχνά άγνωστους μεταξύ τους; Και μάλιστα με τόσο αριθμό αυτών; Έχουν λοιπόν μια βάση οι φόβοι γιατί σε κάθε ανθρώπινη σχέση υπάρχει ρίσκο. Αλλά από την άλλη όμως όπως και στην καθημερινή μας ζωή όπου στη διάρκεια της κάνουμε γνωριμίες και ρισκάρουμε δίνοντας και παίρνοντας από τις προσωπικότητες των διαπροσωπικών μας σχέσεων το ίδιο είναι και μέσω Facebook. Άλλος διατείνεται πώς να! Εδώ δεν έχεις επαφή οπτική με τον συνομιλητή σου και αυτό εμπεριέχει ένα ρίσκο. Καλά καλά δεν γνωρίζεις ούτε αν σου λέει αλήθεια ή ψέματα. Δεν μπορείς να έχεις ολοκληρωμένη άποψη για το ότι αυτός που συνομιλείς είναι αυτός που σου παρουσιάζεται ή είναι ένας εαυτός του που εκείνος θέλει να σου παρουσιάσει για διάφορους λόγους. Ναι, μπορεί να είναι κι έτσι. Γιατί όπως ακριβώς και στη ζωή μας εκτός διαδικτύου υπάρχουν άνθρωποι με χαρακτήρες διαφορετικούς και χαρακτηριστικά διαφορετικά και διαθέσεις άλλοτε ειλικρινείς και άλλοτε κάλπικες. Το θέμα είναι πως φέρεσαι εσύ απέναντι στον άλλο. Εξαρτάται λοιπόν κι από σένα. Αν θα εμπνεύσεις και τι σε ποιους. Και ότι δώσεις παρόμοια θα εισπράξεις. Ή θα προσκαλέσεις με τη συμπεριφορά σου ή αυτή θα κάνει κάποιους να απομακρυνθούν. Είναι λοιπόν τόσο απλό μέσα στην πολυπλοκότητά του! Και φυσικά από κρούσματα που υπήρξαν, ακραία εκεί μέσα, δόθηκε το έναυσμα για χίλια δύο σχόλια και φοβίες , σενάρια συνομωσίας και σύνδρομα του τύπου ¨όλοι είναι εναντίον μας και θέλουν το κακό μας¨ αλλά χωρίς να αναλογιστούμε πως σε αυτό το δίκτυο ανθρώπινο σαν αυτό του Facebook μπορεί να είμαστε εμείς οι ίδιοι. Και γιατί όχι να μην είμαστε εμείς οι κακοί που θα προκαλέσουμε κακό σε άλλους που θα θελήσουν να έρθουν σε επαφή μαζί μας.
Σε αυτό το χώρο του facebook υπάρχω κι εγώ. Από τύχη…το λέω έτσι. Από περιέργεια θα το έλεγα καλύτερα, μπήκα σε αυτό το σύστημα. Σε λίγο άρχισα να κάνω ¨φίλους¨.- Η λέξη φίλος είναι ιερή και αν έτσι το εξετάσεις εξευτελίζεται όπως χρησιμοποιείται εκεί μέσα. Η λέξη αυτή έχει την έννοια μιας γνωριμίας. Ούτε καν. Μιας συλλογής μιας λίστας ονομάτων ανθρώπων που τις περισσότερες φορές και με τους περισσότερους, ενδέχεται να μην έχεις καν ούτε μία επαφή-συνομιλία.
Μετά άρχισα να συνομιλώ με κάποιους. Εγώ από φύση επικοινωνιακό άτομο και με διάθεση να προσεγγίσω κοινωνιολογικά τους ανθρώπους , ήρθα σε επαφή μέσω facebook με πολλούς θα έλεγα.
Οι άνθρωποι είναι παντού-και μέσα στο internet και έξω από αυτό-οι ίδιοι. Κουβαλάνε την προσωπικότητά τους, τα πάθη τους, τις επιρρέπειες τους, αλλά και τις αρετές τους , τα ταλέντα τους, τις συνήθειές τους, όπου κι αν βρίσκονται. Έτσι κάπως κι εδώ. Θα ¨συναντήσεις¨ από ανθρώπους με υψηλό επίπεδο κοινωνικής και άλλων, μόρφωσης ως τις ποιο ευτελείς συμπεριφορές. Από κει και πέρα όπως ακριβώς στη ζωή σου έξω, εσύ θα επιλέξεις αυτούς που συνταιριάζεις στη συμπεριφορά, στις απόψεις, στην εν γένει συμμετοχή στις επαφές και θα απορρίψεις όσες από αυτές δεν ταιριάζεις. Θα απορρίψεις με τη θέλησή σου και με τη συμπεριφορά σου θα σε απορρίψουν. Εκτός… Εκτός αρκετών περιπτώσεων , ανώριμων χαρακτήρων ανθρώπων που ¨πέφτουν¨ ποικιλοτρόπως σε παγίδες. Και επειδή εκεί μέσα υπάρχει πληθώρα επαφών από ότι ένας μέσος όρος επαφών στην πραγματική ζωή, τότε ίσως αυτά τα άτομα κινδυνεύουν περισσότερο.
Μα σκέψου και το άλλο. Γιατί τόσοι άνθρωποι να έχουν την ανάγκη να γίνουν μέλη μιας μεγάλης κοινωνίας ανθρώπων; Η αποξένωση στη ζωή τους; Η αλλαγή στη συμπεριφορά των ανθρώπων- έχουν γίνει εγωιστές και απρόσιτοι οι άνθρωποι. Η ανάγκη να βρεις τον όμοιό σου; Το σύντροφο; Τον πραγματικό φίλο; Τον ερωτικό σύντροφο στο τέλος τέλος; Γιατί όχι; Δεν είναι ένας τρόπος να έρθεις κοντά με τους ομοίους σου; Και αν υποθέσουμε πως –όπως διατείνονται ορισμένοι- αποξενώνεσαι από τη ¨ζωή σου¨-μήπως εκεί υπάρχει ο τρόπος να βρεις ότι ίσως δε σου γεμίζει τη ζωή;;;
Το παν λοιπόν είναι οι ανθρώπινες σχέσεις. Το Facebook απασχολεί και θα απασχολεί γιατί αφορά αυτό. Μα πάντα έτσι ήταν. Και η κοινωνική κριτική γινόταν πάντα. Ίσως τώρα ευκολότερα, αυτό διαφέρει. Και δίνει λαβές για σχόλια σε οποιονδήποτε. Ακόμα και άσχετο του θέματος και του χώρου. Άνθρωποι και χαρακτήρες διάφοροι υπήρχαν και θα υπάρχουν. Όπως είναι υποχρέωσή μας να κοιτάμε μέσα μας και να ψαχνόμαστε πάντα και να βελτιωνόμαστε. Και τότε δεν θα έχουμε κανένα είδος φόβου ότι θα πέσουμε θύματα κακών ανθρώπων και συμπεριφορών. Παρά θα έχουμε να προσφέρουμε και σε όποιον ακόμα δεν έχει γνωρίσει την καλοσύνη και την κατανόηση. Όλοι οι άνθρωποι το έχουμε ανάγκη αυτό, σε σημείο να αλλάζουμε ριζικά όταν τελικά το βρούμε.
Εκβιασμοί; Υπήρχαν πάντα. Και αυτοκτονίες. Και δυσφημήσεις. Και εξαπατήσεις. Και οι άνθρωποι έπεφταν  θύματα διαφόρων καταστάσεων και επιτήδειων. Είναι όσα κατηγορούν το facebook. Απλώς δεν διαδίδονταν ίσως όπως στην περίπτωση του Facebook. Αλλά από την άλλη και ποτέ ίσως δεν υπήρξε τόση ανάγκη για επικοινωνία ώστε να εκφράζεται μέσα από ένα ¨ Facebook¨.
Τέλος όταν κάτι το αντιμετωπίζεις με ωριμότητα δεν έχεις να φοβηθείς. Ποτέ σε τίποτα δεν έφταιξε το μέσο αλλά ο τρόπος που το χρησιμοποιεί κανείς!

15 σχόλια:

  1. Ποτέ σε τίποτα δεν έφταιξε το μέσο αλλά ο τρόπος που το χρησιμοποιεί κανείς!
    Μένω στα τελευταία σου λόγια Κατερίνα γιατί πιστεύω το ίδιο....αν χρησιμοποιούμε σωστά το facebook τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο χαίρομαι που σε βρισκόμαστε κι εδώ Πόπη μου! Μα φυσικά από μόνο του δεν έφταιξε ποτέ το μέσο!!!Χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου και βέβαια μιλάς κι εσύ από αφού είσαι κι εσύ σε αυτό το σύστημα. Του Facebook δηλαδή. Σε καληνυχτώ φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΡΓΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΣΟΥ.ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΑΛΛΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ.
    ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΑΙΤΗΜΑ jk koutbest

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ χαρά μου πάντα η παρουσία σου εδώ Skroytzako! Και επειδή μάλλον δεν μπορώ να τα καταφέρω εγώ κάνε εσύ κρούση...arskat70@hotmail.com φιλιά θα περιμένω...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ok ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ ΜSN ΣΤΟ FACEBOOK ΠΩΣ ΘΑ ΣΕ ΒΡΩ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρησιμοποίησε το ίδιο mail. Για το face στο έδωσα Skroytzako δεν μπορώ να σε βρω εγώ!!!Την καλησπέρα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλό μήνα Μάρτη Skroytzako, ευχαριστώ που δεν με ξεχνάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΟΜΟΡΦΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΤΙΚΟ ΜΟΥ.ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ:)))ΑΦΟΥ ΜΕ ΚΑΛΕΣΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΓΩ ΝΑ ΚΑΛΕΣΩ.
    ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εύχομαι σε όλους μας μια ευτυχισμενη και τυχερη εβδομάδα με τα λιγότερα προβλήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πασχαλινές δέξου ευχές, απο τη καρδια βγαλμένες, ολες οι μέρες της ζωής σου να΄ναι αναστημένες!
    ΚΑΛH ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαρία Καπετάνου24/6/11, 4:05 μ.μ.

    Γεια σου και πάλι Κατερίνα!
    Χαίρομαι που ξανασχολιάζω και πάλι στο blog σου!
    Εγώ πάλι πιστεύω κάτι αντίθετο από αυτό που πιστεύετε εσείς για το facebook.Δε με ελκύει καθόλου η ιδέα.Πιστέυω πως δεν αποτελεί ανθρώπινη επαφή το να κάνεις chat μέσω facebook ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο με τον άλλο.Δεν συνυπάρχεις φυσικά με τοω άλλο,δεν μπορείς να τον δεις,δεν μπορείς να τον συναισθανθείς.Δεν μπορείς καν να έχεις μια αίσθηση της παρουσίας του.Πώς μπορείς λοιπόν να <> μαζί του;Δεν είναι μόνο το ζήτημα ασφάλειας εδώ πιστεύω.
    Επίσης,για ποιο λόγο να μαζέψω εκατοντάδες <> στο facebook και να σχολίαζω ίσως και ασήμαντα πράγματα για να το σχολιάσει κάποιος αν θέλει τον οποίο δε γνωρίζω και με τον οποίο δεν μπορώ να συνομιλήσω ή του οποίου το σχόλιο δε θα ήταν σημαντικό επίσης,απλά έτσι για να περνά η ώρα.Θα ήταν περιττό για μένα.
    Πιστεύω πως θεωρούμε πως επικοινωνούμε,δεν επικοινωνούμε γιατί κάτι τέτοιο προϋποθέτει την παρουσία του άλλου.Αν δεν τον έχεις δίπλα σου,πώς μπορείς και να τον επιλέγεις σα φίλο;Απλά,στέλνουμε γραπτά μηνύματα και πιστεύω πως η επικοινωνία μέσω facebook δεν είναι κάτι παραπάνω από αυτό.Όπως γίνεται και με τα κινητά.Αλλά,όταν στέλνεις μηνύματα στον άλλον για να του πεις κάτι ή να εκφράσεις κάτι,καλύτερα δεν είναι να του το πεις από κοντά;Διαφορετικά δε θα'ταν;
    Θεωρώ ότι αν θέλουμε να επικοινωνήσουμε πραγματικά,καλύτερα να πηγαίνουμε περισσότερες βόλτες,να αλληλεπιδρούμε με το περιβάλλον,τη φύση ή τους ανθρώπους περισσότερο και κυρίως να αναζητούμε περισσότερο την επαφή με τους άλλους ανθρώπους.Γιατί αυτή θα είναι η αληθινή ζωή με αυτούς.Και τέτοιους δε νομίζω ότι μπορείς να βρεις μέσα από το facebook.Κι ούτε θα ήταν δυνατό.
    Χρειάζεται η έκθεση.Δεν μπορείς να την αποφύγεις.Γι'αυτό για να γίνει κάποιος φίλος σου πρέπει να γνωρίζεις τη ζωή του.Πώς θα γίνει κάτι τέτοιο απλά επικοινωνόντας γραπτά με τον άλλο;Και σίγουρα πώς θα ξέρεις ότι αυτός είναι αυτός τον οποίο σου περιγράφει και ότι αυτά που σου αναφέρει για τον εαυτό του είναι ισχύουν;Και αν η αλληλογραφία με αυτόν καταντήσει ένα ψέμα;Είμαι σίγουρη πως αυτό στην πραγματική επικοινωνία μπορείς να το διαπιστώσεις.Από τα σήμτα του άλλου και από τις καταστάσεις που ζεις μαζί του.Μπορεί να ανακαλύψεις κάποια στιγμή ότι σου λέει ψέμματα και να του φερθείς όπως του αξίζει.Στο ιντερνετ όμως δεν μπορείς να το διαπιστώσεις.
    Πάντα διαμεσολαβεί αυτή η εικονική πραγματικότητα και γι'αυτό πρόκειται.Πιστεύω πως η επιδίωξη για φίλους μέσα από το ιντερνετ ικανοποιεί την επιθυμία μας να βρούμε φίλους που δεν τους έχουμε στην καθημερινή μας ζωή.Και τότε νομίζουμε ότι έχουμε αληθινές σχέσεις με τους ανθρώπους και ότι γεμίζουμε τον κενό.Έτσι,το ιντερνετ γίνεται αποκλειστικό μέσο επικοινωνίας.
    Εκοίνοι που δεν έχουν φίλους στην καθημερινότητά τους και υποφέρουν από πόνο και μοναξιά το ιντερνετ τους βοήθησε να βρουν φίλους και να ανακουφιστούν;
    Και θεωρώ ότι το να επιλέξεις ανάμεσα σε φίλους από το facebook και σε φίλους από την αληθινή ζωή,έχει περισσότερους κινδύνους γιατί δε γνωρίζεις τον άλλο με φυσικό τρόπο κι έτσι μπορεί να πέσεις σε μεγάλες παγίδες, και όχι μόνο αντιπαθείς πολλές φορές...Και σε αυτές τις περιπτώσεις προκύπτουν οι διάφοροι κίνδυνοι για τους οποίους ακούμε πολλές φορές για το ιντερνετ.
    Αυτά είχα να πω.
    Έυχομαι καλό σαββατοκύριακο και καλές υπόλοιπες αναρτήσεις,Κατερίνα.

    Γεια χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαρία μου χαίρομαι πολύ που σε βάζω λοιπόν σε προβληματισμό με τις εγγραφές μου κι έτσι; Για δες είναι ένας τρόπος επικοινωνίας κι αυτός. Εγώ λοιπόν που καθόλου δεν σε γνωρίζω και μπορεί κάλλιστα να έχεις άλλο όνομα ή ακόμα και να μην είσαι γυναίκα ή οτιδήποτε άλλο(το λέω να σου δόσω παράδειγμα)όμως ξέρω ήδη πως είσαι ένα προβληματισμένο άτομο, με άποψη, πολιτικοποιημένο με την ευρεία έννοια, πως κατέχεις το διάλογο γιατί μιλάς με επιχειρήματα, ήδη λοιπόν σε γνωρίζω κατά κάποιο τρόπο. Συν του ότι μου είπες κάποια στιγμή το επάγγελμά σου. Λοιπόν από αυτά τα λίγα άρχισα ήδη να σε συμπαθώ και να χαίρομαι στην παρουσία σου έδω. Για σκέψου να είχαμε μια επαφή στο facebook να μιλούσαμε ποιο "διαπροσωπικά" λοιπόν σε πληροφορώ ότι και νιώθεις τον άλλο και τον πονάς και φιλίες αναπτύσσονται ώστε να συνεχιστούν και έξω στην πραγματική ζωή. Βέβαια αυτό επιτυγχάνεται αργά και με προσοχή όχι τόσο άμεσα και γρήγορα όπως στην πραγματικότητα αλλά πίστεψέ με Μαρία μου γίνεται και είναι θαυμαστό. Γιατί εκεί μέσα μπορείς να βρεις έναν, έναν ανθρωπο δε σου λέω 10,20 ή 100 που μπορεί να είναι από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας να αγνοούσες την παρουσία του ως τότε που...να κάπως έτσι παραξενα μέσο τεχνολογίας "τον συνάντησες"!
    Δες κι αυτό...
    http://networkedblogs.com/jloWu
    Και ακόμα επειδή γράφω συχνότερα εκεί...
    http://cathrinblogger.pblogs.gr/
    Σέυχαριστώ πάρα πολύ να είσαι καλά και να περνάς καλά καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαρία Καπετάνου29/6/11, 4:43 μ.μ.

    Γεια σου και πάλι Κατερίνα!
    Τελικά,μπορεί κάποιος που έχει μια συγκεκριμένη γνώμη να την αλλάξει μέσα από την άποψη του άλλου.Και πιστεύω Κατερίνα ότι εσύ με έκανες να αλλάξω την άποψή μου.Ναι,τελικά είχες δίκιο.Δεν είναι τόσο άσχημο το ιντερνετ.Έχει ορισμένα καλά πράγματα.Μπορεί να είναι επικοινωνία.
    ίσως και να έχεις δίκιο για το ότι ο ένας αισθάνεται τον άλλο.Σίγουρα,όταν ο ένας γράφει στον άλλο ο άλλος μπορεί να καταλάβει πράγματα γι'αυτόν.
    Ευχαριστώ για όλη την εκτίμηση που μου δείχνεις!Αυτό με έκανε να νιώσω ότι με εκτιμούν, κάτι που δε συμβαίνει συχνά στη ζωή και στην καθημερινότητά μας παρόλο που όλοι μας επικοινωνούμε.Φυσικά,σε ορισμένες περιπτώσεις συμβαίνει.Κι εγώ θεωρώ ότι είσαι ένα άτομο ευαίσθητο,με προσωπικότητα που θέλει να βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με τον κόσμο γύρω του και είναι ανήσυχο με αυτόν τον τρόπο.Φυσικά,αυτό φαίνεται από αυτά που γράφεις στο blog σου και από τις σκέψεις σου.
    Σίγουρα,εκτός από το facebook,τα site τα οποία έχεις μπορεί να σε βοηθούν να μοιράζεσαι πράγματα με άλλους και να γνωρίζεσαι με αυτούς,από ότι αν δεν είχες.Και σίγουρα,καταλαβαίνεις ορισμένα πράγματα για τους ανθρώπους που συναντάς εκεί.
    Απλά,η επικοινωνία που έχεις εκεί,όποια είναι,φτάνει έως αυτό το σημείο.Στο σημείο όπου θα έγραφες σε κάποιον άλλο.Δεν μπορείτε να είστε φίλοι και στη ζωή.Εκτός,κι αν συναντηθείτε οπότε η φιλία γίνεται αληθινή.
    Άρα,σίγουρα για τους ανθρώπους που είναι μόνοι,ή ψάχνουν για κάτι σημαντικό,δε φθάνει αυτό.Αλλά,μπορεί να είναι κάτι.Και σίγουρα,όχι κάτι αρνητικό,όπως πίστευα.Το ζήτημα είναι να εκμεταλλευόμαστε τα καλά ενός πράγματος.Έτσι,δεν είναι;
    Ναι,την ανακοίνωση που μου έστειλες την έχω ακούσει στο ραδιόφωνο.Ναι,μπορεί να συμβεί.Αλλά δεν πιστεύω πως είναι η μόνη πλευρά.Μπορεί και να υπάρχουν επίσης άνθρωποι που είναι μόνοι τους παντελώς και ψάχνουν για επαφές μέσω ιντερνετ γιατί δεν μπορούνε να είναι κοινωνικοί αλλιώς.Ή εξαρτημένοι,που χρησιμοποιούν μόνο το facebook και τα άλλα sites κάθε μέρα στη ζωή τους χωρίς να κάνουν τίποτα άλλο.Πιστεύω αν γίνονταν έρευνες γι'αυτή την πλευρά,σίγουρα θα επιβεβαιώνονταν.
    Ναι,γνωρίζω το άλλο site σου κι έχω διαβάσει από αυτό και έχω σχολιάσει και την προηγούμενη φορά.Φυσικά,θα συνεχίζω να το διαβάζω.Εκφράζεις πολύ ωραία τις σκέψεις σου.
    Θα έχουμε επικοινωνία.
    Ευχαριστώ και εύχομαι και σε σένα να είσαι καλά,να περάσεις ένα όμορφο καλοκαίρι και ότι καλύτερο!
    Φιλιά,
    γεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα πάντα μπορεί να συμβούν κι εδώ όπως και έξω από δω Μαρία μου και υπάρχουν φυσικά κάθε λογής άνθρωποι. Προσοχή εδώ όπως και στη ζωή μας, να μην είμαστε ευκολόπιστοι ούτως ή άλλως,αλλά όταν θέλουμε να διατηρήσουμε μια σχέση που νομίζουμε αξίζει δεν είναι δύσκολο να γνωρίσουμε το άτομο και από κοντά! Η Ελλάδα δεν είναι πολύ μεγάλη κι έτσι μαι φιλία έτσι χωρίς να το πιστεύεις καν , να που αναπτύσσεται!!! Για μένα η γνωριμία με άλλους ανθρώπους μόνο όφελος έχει. Πόσο μάλλον μια φιλία!!!
    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια χαρά μου θα είναι να κάνουμε διάλογο μέσα από ερεθίσματα που εγώ γίνω με τις εγγραφές μου και μάλιστα με ένα πρόσωπο σαν εσένα που και προβληματισμούς έχεις και το θάρρος της γνώμης σου να το καταθέσεις. Σ'ευχαριστώ πολύ για όλα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή