Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

Να κι ένα συνηθισμένο θέμα "Σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα"


Πολυσυζητημένο θέμα. Θέμα που έχει αναλυθεί ποικιλοτρόπως μα και ένα θέμα ανεξάντλητο για όσο θα υπάρχουν άνθρωποι σε τούτη τη γη ή κάπου αλλού τέλος πάντων.
Οι αναλύσεις; Και οι απόψεις όσες ίσως είναι και οι άνθρωποι πάνω στη γη. Γιατί αν και υπάρχουν κάποιες σταθερές, οι σχέσεις είναι τόσο μοναδικές όσο μοναδικοί είμαστε και οι άνθρωποι και οι σχέσεις που δημιουργούμε.
Επαφή μιας γυναίκας με έναν άντρα. Μοιραία σχέση θα έλεγες και ξεχωριστή. Οι δύο αντίθετοι έχουμε οριστεί ώστε να έλκει ο ένας τον άλλον για ένα σκοπό. Την αναπαραγωγή του είδους. Λίγο ψυχρό όπως το έθεσα και πολύ γενικό. Αλλά…μια σχέση ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα μπορεί να υπάρχει μόνο ερωτική; Δεν μπορούν δυο άνθρωποι του αντίθετου φύλου να είναι φίλοι. Ή απλώς γνωστοί. Συνάδελφοι ή συνεργάτες; Και τίποτα άλλο;  Υπάρχουν διάφορες γνώμες. Οι περισσότερες πάντως υποστηρίζουν πως όχι δεν είναι δυνατόν μια σχέση ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα δε μένει για πολύ χωρίς να αναπτυχθεί το ερωτικό στοιχείο. Είναι κι άλλοι που λένε πως μόνο όταν υπάρχει ανάγκη για τέτοια συναισθήματα τότε βρίσκει έδαφος να αναπτυχθεί ένα αίσθημα ανάμεσα στους δύο επαφιόμενους, άνδρα και γυναίκας.
Όμως μια φιλία ανάμεσα τους δεν είναι ποιο αγνή;  Ο ένας από τον άλλο δε ζητούν μόνο προσφέρουν. Ανταγωνισμός δεν υπάρχει επειδή και μόνο δεν είναι ίδιοι. Οι αρετές του ενός ενώνονται με τις αρετές του άλλου θα έλεγα. Έτσι απλά και δεν επιτρέπουν στα ασήμαντα και ποταπά συναισθήματα που αναπτύσσονται στις σχέσεις των ανθρώπων του ίδιου φύλου πολλές φορές, εδώ να επηρεάσουν τη σχέση.
Απ’ την άλλη υπάρχει το ερωτικό στοιχείο. Από αυτό κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει γιατί ακριβώς το φέρουμε μοιραία και αναπόφευκτα μέσα μας. Κι ο έρωτας; Ποιος και πως μπορεί να του αντισταθεί; Υπάρχει ή δεν υπάρχει! Αν υπάρχει τότε αφορά δύο ανθρώπους και όλοι οι άλλοι σε ότι φύλο και να ανήκουν είναι αδιάφοροι ως ερωτικά αντικείμενα. Αν δεν υπάρχει βρίσκει γόνιμο έδαφος. Και αν δεν υπάρχει και ως αμοιβαίο και από τους δυο συναίσθημα, τότε πια τα πράγματα δυσκολεύουν. Γιατί τότε η σχέση γίνεται μια πολύπλοκη κατάσταση όπου σίγουρα κάποιον από τους δυο θα αφήσει στο τέλος ως ηττημένο. Φυσικά παίζει ρόλο και ένας άλλος παράγοντας πέρα από την φυσιολογική έλξη γενικά ενός άντρα σε μια γυναίκα και το αντίθετο. Είναι η έλξη που προέρχεται όταν αυτά τα δύο άτομα γνωριστούν πια. Και δουν κοινά γνωρίσματα των χαρακτήρων τους. Πόσο δύσκολο ή εύκολο πια είναι να κρατηθεί η σχέση σε επίπεδα πέραν του ερωτικού;
Είναι κάποιοι παράμετροι του θέματος σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα τα όσα ανέφερα ποιο πάνω.
Και επειδή δε ζούμε σε κοινωνία χωρισμένη σε αρένων και θηλέων δες πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα ως προς αυτή τη σχέση. Ούτε καν δύο άνθρωποι δεν μπορούν να κρατήσουν τη σχέση τους όποιας μορφής σε ένα ιδιαίτερο δικό τους συμφωνηθέν μεταξύ τους σημείο..……..
Φυσικά υπάρχουν κάποιοι παράγοντες, άγραφους νόμους τους χαρακτηρίζεις που κρατούν ίσως σε ένα επίπεδο πέραν του ερωτικού μια σχέση μεταξύ άντρα και γυναίκας. Η ηθική, ο σεβασμός στον άλλο και στην έννοια φιλία, οι στόχοι και των δύο. Και των ανθρώπων του περιβάλλοντος τους φυσικά. Ώστε πια αυτό απλουστεύει μια πολύπλοκη σχέση σαν αυτή των ανθρώπων του αντίθετου φύλου;
Υπάρχει η λογική και το συναίσθημα πάντα. Που αντιμάχονται συνεχώς.
Τελικά κι αν επιχείρησα τούτην εδώ την ανάλυση ίσως ψάχνοντας κάποιες απαντήσεις, ή ασφαλή συμπεράσματα θα έλεγα καλύτερα εγώ, δεν μπόρεσα να καταλήξω σε μια απάντηση ικανή να στηρίξει το ένα ότι δηλαδή οι σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα μπορούν να υπάρξουν και χωρίς το ερωτικό στοιχείο ή το άλλο ότι δεν μπορείς να αποφύγεις κάτι που ορίστηκες να φέρεις μέσα σου! 9 σχόλια:

 1. Γεια σου Κατερίνα...δύσκολο θέμα...δύσκολες απαντήσεις. Είναι όμως η καλύτερη φιλία αυτή ενός άντρα και μιας γυναίκας, όταν δεν υπάρχει το ερωτικό στοιχείο . Λένε ότι μόνο αν δεν αρέσει ο ένας στον άλλον θα μπορούν τα δύο φύλλα να είναι καλοί φίλοι...Δεν έχω απαντήσεις. Οι σχέσεις των ανθρώπων είναι πολύπλοκες ,όπως πολύπλοκοι είμαστε εμείς οι άνθρωποι.
  Καλό βράδυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κι εγώ αυτό πιστεύω λοιπόν Αννούλι μου.Πως είναι η καλύτερη φιλία ανάμεσα σε ανθρώπους αντίθετου φίλου...ως τότε που...
  Κάθε σχέση λοιπόν μοναδική μα σε ορισμένα πράγματα το αποτέλεσμα είναι αναπόφευκτο...ή όχι;
  Σε καλωσορίζω κι εδώ σ'ευχαριστώ πολύ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος4/7/10, 12:06 π.μ.

  Και τι πειράζει δηλαδή αν δυο φίλοι το κάνουν τελείως φιλικά πού και πού ικανοποιώντας μόνο τις ορμές τους και μετά να συζυτάνε φιλικά για τον καιρό και το μουντιάλ?
  Εντάξει ρίχνω λίγο το έπίπεδο της κουβέντας αλλά όντας άρρεν δεν βλέπω με καλό μάτι τέτοιες φιλίες γιατί απλά δεν υπάρχουν, εκτός και αν....έχει πραγματοποιηθεί μία τουλάχιστον φορά η ερωτική πράξη και αποδείχτηκε τραγωδία.

  Gyro
  http://larissa-town.blogspot.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μμμμμμ...ενδιαφέρουσα τοποθέτηση!!! Μπορεί να'ναι κι έτσι...
  Ανώνυμε, σ'ευχαριστώ πολύ για την κατάθεση της άποψής σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Kαλησπέρα Κατερίνα μου !
  Εθεσες ένα δύσκολο και ενδιαφέρον θέμα,τη φιλία ανάμεσα στα δύο φύλα.Κάθε πέρίπτωση έχει την ιδιαιτερότητά της,υπάρχει αυτή η φιλία,αν απο την αρχή τεθούν κάποια όρια,έται θέλω να πιστεύω...
  Καλό σου απόγευμα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.ΩΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αν έτσι θέλεις να πιστεύεις κι εσύ τι να σου πω;;;
  Αστειεύομαι...εγώ πάντως δεν ξέρω...
  Ευχαριστώ φιλενάδα μου που κάνεις τον κόπο κι έρχεσαι κι εδώ :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Καλό καλοκαίρι και σε σένα Skroytzako. Θα μας λείψεις με τα ωραία σου θεματάκια...καλή αντάμωση στο τέλος του καλοκαιριού λοιπόν. Να περάσεις ένα καλοκαίρι σου εύχομαι...σουπερ ντούπερ ουαου!!!
  Φιλιά πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος26/5/13, 11:48 π.μ.

  Thanks for the good writeup. It in fact used to be a amusement account it.

  Glance complicated to far added agreeable from you!
  However, how could we communicate?

  Visit my web site: Louis Vuitton Handbags

  ΑπάντησηΔιαγραφή